5 kilo afvallen zonder honger te lijdengemiddelde leestijd 3 minuten

5 kilo afvallen zonder honger te lijden is voor iedereen mogelijk. Met slanke recepten kun je snel afvallen. Tips genoeg in dit artikel. Afvallen zonder sporten en gewicht verliezen zonder honger. Makkelijke gerechten helpen je ermee.

5 kilo afvallen

Hoe 5 kilo afvallen je leven kan veranderen

Heel veel mensen hebben een beetje overgewicht. Dat is ook geen wonder. Je hoeft de supermarkt maar in te lopen en daar liggen alle zoete of vette lekkernijen uitgestald.

Overal word je verleid. Als je gaat afrekenen na het tanken lijkt de benzinepomp eerder een snoepwinkel dan een bedrijf waar brandstof wordt verkocht. Naast allerlei snoep hebben ze ook warme broodjes voor de trek.

Als je gaat winkelen struikel je over de eettentjes. Een snelle hap kun je overal halen.

Zelfs bij sportclubs zijn het meest verkochte product in de kantine kroketten, frikandellen en patat met mayonaise. In bedrijfskantines op het werk is het vaak niet anders.

Een koekje bij de koffie, ’s avonds een wijntje of biertje, wat chips of een blokje kaas… Het is echt niet zo raar als je een beetje te veel weegt.

Niemand hoeft zich te schamen voor paar kilo’s te veel. Maar het zou natuurlijk wel fijn zijn om ze kwijt te raken, die extra pondjes.

Stel je voor wat je zal doen met je zelfvertrouwen als je blijvend 5 kilo kwijt raakt. Misschien als eerste stap. Of je gaat daarna door voor nog wat extra gewichtsverlies, bijvoorbeeld 10 kilo afvallen.

Je zult er een stuk beter uit zien. Jonger. Energieker. Mensen maken je complimentjes.

Na 5 kilo afvallen zit je een stuk strakker in je vel. Ben je minder snel moe. Heb je weer volop energie om leuke dingen te doen.

Het wordt weer leuk om jezelf in de spiegel te zien. Of je eigen foto’s en selfies te bekijken. Goed voor je eigenwaarde.

Maar het belangrijkste is dat je veel gezonder bent als je dichterbij je streefgewicht zit. Je hele kwaliteit van leven gaat met sprongen vooruit.

Zonder honger 5 kilo afvallen

Maar 5 kilo afvallen is makkelijker gezegd dan gedaan. Waarschijnlijk heb je het al eerder geprobeerd.

Misschien is het ook wel gelukt. Maar daarna kwamen de pondjes net zo hard weer terug. Het jojo-effect is een van de grootste nadelen van de meeste diëten.

Waarom lukt het vaak niet? Dat komt doordat het gemiddelde dieet niet is vol te houden. Het eetpatroon is eenzijdig. Het eten is niet lekker.

En vooral: je mag met het gemiddelde dieet zó weinig eten dat je de hele dag honger hebt.

Herkenbaar? Maar dan is er goed nieuws. Het is namelijk totaal niet nodig om honger te lijden als je wilt afvallen.

Afvallen zonder dieet en zonder honger. Het lijkt een sprookje. Maar dat is het niet.

Hoe kan dat dan?

Heel simpel: door gezond te eten.

Maar gezond eten is toch niet lekker? Dat is toch de hele dag rauwkost en ’s avonds een schaaltje magere kwark? Of alleen maar shakes en groentesmoothies?

Nee hoor!

Gezond eten en afvallen is heerlijk als je de juiste recepten hebt. Je eet gewoon lekker drie keer per dag. Met gezonde tussendoortjes. Elke dag heerlijke toetjes.

Je hebt dan een verzadigd gevoel en dus absoluut geen honger.

Dat komt door de uitgekiende ingrediënten. Door de balans in je voedingspatroon. Er zijn namelijk gezonde dingen die je kunt eten die je een vol en verzadigd gevoel geven. En lekker zijn bovendien.

Zo is het uitstekend vol te houden en is 5 kilo afvallen een peulenschil.

In geen tijd zit je op je streefgewicht en zal iedereen in je omgeving versteld staan hoe goed je eruit ziet.

Er strak en stralend uit zien. Je zelfvertrouwen vergroten. Wie wil dat niet?

5 kilo afvallen: Hoe lang doe je erover?

Het slechtste wat je kunt doen voor je lichaam is een crashdieet volgen. Geloof nooit iemand die zegt dat 5 kilo afvallen iets is dat je in een week doet.

Het kán wel, maar het is slecht omdat je metabolisme wordt verstoord. De kilo’s gaan er dan snel af, maar komen even later net zo snel weer terug.

Wat is realistisch en gezond?

Elke week 1 tot 2 kilo afvallen is goed te doen. De eerste en de laatste kilo duren misschien iets langer. Bijvoorbeeld tien dagen of twee weekjes.

Gemiddeld kun je gezond en duurzaam makkelijk in twee maanden 5 kilo afvallen zonder sporten.

Voor sommige mensen zal het iets sneller zijn. Voor anderen duurt het misschien een weekje langer. Maar twee maanden is een gemiddelde dat je goed kunt aanhouden voor gezond afvallen en 5 tot 8 kilo kwijtraken.

Zo voorkom je dat de kilo’s terugkomen

Wat je natuurlijk niet wilt is dat je eerst 5 kilo afvalt en daarna er 7 kilo bij krijgt. Of meer… Helaas is dat maar al te vaak het geval.

Dat komt omdat het gemiddelde dieet niet is vol te houden. Of het gaat veel te snel.

Om duurzaam je goede gewicht te behouden moet je een andere leefstijl aanleren. Dat klinkt lastiger dan het is…

Waar het om gaat is dat je gezond leert eten. Met een gezond eetschema. Gezonde voeding is de basis voor een strak lichaam en een gelukkig leven.

Let op, daarvoor hoef je niets te weten van de theorie. Het is niet nodig om calorieën te tellen. Of elke keer te lezen wat er op de verpakking staat.

Het enige wat je nodig hebt zijn gezonde recepten om af te vallen. Gerechten die je makkelijk klaarmaakt. Die ook nog eens lekker zijn.

Als je elke keer moet nadenken over de vraag: wat eten we vandaag? wordt het lastig. Beter pak je gewoon je receptenboek. Vergeet een dieet. Recepten heb je nodig.

Als je daarbij dan een boodschappenlijstje hebt, ben je in vijf minuten klaar in de supermarkt. Zonder nadenken.

Twintig minuten in de keuken en je hebt weer een heerlijke maaltijd waar het hele gezin van smult. Om je vingers bij af te likken. Voeding waarvan je slanker wordt. Afvallen zonder dieet.

Begin vandaag nog met heerlijke afslankrecepten

Wil jij snel en verantwoord 5 kilo afvallen? Ga dan aan de slag met de slanke recepten uit de Afslank receptenbijbel.

Klik op de onderstaande button voor meer informatie:

 

Ja, ik krijg graag slanke recepten >>

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *