Dieet recepten om af te vallengemiddelde leestijd 4 minuten

Dieet recepten om af te vallen kunnen lekker en makkelijk zijn. Gezond eten, meer energie, een strakker lijf. Dat voelt goed! Lees verder als jij dat ook wilt…

dieet recepten

Zo gaat het meestal met afvallen…

Hoeveel diëten heb jij al geprobeerd? Waarschijnlijk meer dan één. Net als de meeste mensen. Net als wij.

Er zijn al zo veel diëten geweest: Sonja Bakker, Montignac, Atkins, het soepdieet, glutenvrij, koolhydraatarm, Cambridge dieet, South Beach, Slim-Fast, Jenny Craig, WeightWatchers, paleo, het brooddieet, en ga zo maar door.

De meeste diëten werken in het begin wel. Ken je dat? Je begint vol enthousiasme. Calorieën tellen. Weinig eten. Elke dag op de weegschaal.

En jawel, voor je het weet zijn de eerste pondjes eraf.

Het eerste succes stimuleert en motiveert. Positief denken is altijd goed. Je gaat door. En dat gaat goed. Je kunt weer kleren aan die je al een tijd niet gedragen hebt.

Maar dan komt er een keer die dag. Je had het zwaar op je werk. Je bent moe. En je vindt dat je wel iets lekkers hebt verdiend. Chocola. Een zak chips. Gewoon even lekker eten. Zonder gedoe.

Het is heerlijk. Je geniet. Opeens merk je wat je gemist had. Maar de volgende dag…

De volgende dag voel je je schuldig. Inmiddels is het bijna weekend. Je hebt ook nog een feestje. De hele avond met een glaasje water op een rauwe wortel of een schijfje komkommer kauwen, terwijl iedereen gezellig aan het drinken is, is geen aanlokkelijke gedachte.

Dat gaat hem niet worden. Je kent jezelf…

Vanaf maandag ga ik er weer fanatiek tegenaan, zeg je in gedachten. Eén zo’n weekendje maakt ook niet uit.

Goed. Het einde van het verhaal ken je zelf. Even later zijn de kilo’s weer terug. Vaak zelfs meer dan dat je aanvankelijk kwijt was. Je weet nu wat ze bedoelen met dat woord: het jojo-effect.

Herken je dit? Het is niet iets om trots te zijn. Maar je hoeft je er zeker ook niet voor te schamen. Dit overkomt ons allemaal.

Kijk naar Oprah Winfrey. Of veel bekende Nederlanders en Vlamingen.

Lees verder om te weten hoe dit komt en wat de oplossing is. Want die is er.

Waarom een dieet vaak niet werkt op lange termijn

Er zijn verschillende redenen waarom een dieet op de lange termijn vaak niet werkt. Waarom het jojo-effect bestaat.

De eerste dagen of weken ben je enthousiast. Dit keer gaat het je lukken. Echt. Maar waar je uiteindelijk achterkomt is dit: het dieet is niet vol te houden.

Dit geldt voor vrijwel alle diëten en afslankkuren. En waarom is dat?

Het dieet vraagt vaak een te groot offer. Afslanken is leuk, maar je wilt ook een beetje genieten in het leven. Eten is gezelligheid. Een dieet lijkt vaak een straf. Dat is op de lange duur niet vol te houden. Voor niemand.

Een andere reden is het bij een dieet vaak lastig is om alle spullen in huis te halen. Je hebt een druk leven en geen tijd om heel uitgebreid te shoppen voor de boodschappen.

Na een lange dag wil je gewoon snel alles in je karretje laden. Zonder steeds te moeten nadenken. Of te zoeken naar producten die je nooit eerder kocht. Waarvan je niet eens weet of ze die wel hebben bij de plaatselijke buurtsuper.

Steeds apart eten klaarmaken voor jezelf, en iets anders voor je huisgenoten. Dat gaat ook niet werken. Het is te veel gedoe.

Veel bekende mensen, zoals Marc van der Linden, laten een maagverkleining uitvoeren. Dat kan. Maar het is erg ingrijpend. En voor de meeste mensen niet nodig.

Ik zal je vertellen waarom.

Gezond eten kan heel lekker zijn

Dieet recepten van exotische afslankmethodes gaan vaak uit van iets weglaten. Bijvoorbeeld koolhydraten. Of je mag alleen soep eten. Of iets anders geks.

Je moet de hele tijd opzoeken hoeveel calorieën iets heeft. Een appel bijvoorbeeld. Of een glas witte wijn op het terras. Dat moet je dan ergens invullen. Rekensommen maken.

Na een tijdje krijg je enorme trek in iets lekkers. Iets ongezonds. En nog even later geef je eraan toe.

Het is onvermijdelijk.

Wat je moet doen is: stoppen met diëten. En beginnen met gezond eten. Afvallen zonder dieet. Je zult merken dat gezond eten ontzettend lekker kan zijn. Niet alleen voor jou, maar voor het hele gezin. En je gasten.

Stel je eens voor dat je recepten hebt die lekker zijn, honderd procent gezond, makkelijk klaar te maken. Gezond eten en toch afvallen. Maaltijden die iedereen met smaak opeet. Dan is afslanken geen straf meer.

Je hoeft echt niet als een gek te gaan hardlopen als je de overtollige kilo’s kwijt wilt. Je kunt best afvallen zonder sporten. Gezond eten is altijd de basis.

Afslanken kan prima zonder hongergevoel

Als je stopt met een dieet en begint met gezond en goed te eten, heb jij nooit meer honger. Gezond afvallen is dan echt niet moeilijk.

Als je geen honger hebt, is het niet moeilijk om het vol te houden. Het wordt dan heel makkelijk. Het geeft je zelfs plezier. Het wordt een life style.

Je krijgt er energie van. Je voelt je fit. Mensen gaan je complimenten geven over je uiterlijk. Kwaaltjes verdwijnen.

Het is echt geen magie. Dat is gewoon het effect van goede en gezonde voeding.

dieet recepten

Kant-en-klare boodschappenlijstjes gaan je redden

Wat je nodig hebt, is een oplossing voor het probleem van het inkopen. Stel je eens voor dat je een kant-en-klaar boodschappenlijstje bij je hebt. Alles wat je nodig hebt voor je dieet recepten.

Je kunt gewoon naar je eigen supermarkt. Niets bijzonders. En je pakt wat er op het lijstje staat. Zonder nadenken. Snel en efficiënt.

Thuis aangekomen ga je aan de slag. Simpelweg door de stappen van het recept te volgen. Makkelijker kan niet.

Dieet recepten die je leven gaan veranderen

Waar vind jij die boodschappenlijstjes en recepten? Dat is eenvoudig. In de Afslank Receptenbijbel. Hierin staat alles wat je nodig hebt.

Ruim honderd dieet recepten die je eindeloos kunt combineren. Met ingrediënten die je in elke supermarkt kunt kopen. En gerechten die makkelijk en snel te maken zijn.

Met gezonde toetjes en lekkere tussendoortjes.

Lekker eten. En tegelijk afslanken. Makkelijk vol te houden. Na een paar weken wil je niet anders. Meer weten? Klik dan op de onderstaande link:

 

Probeer het zelf. Nu met bonus! Klik hier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *