Onzekerheid overwinnen en een beter levengemiddelde leestijd 3 minuten

Onzekerheid overwinnen en daarmee je zelfvertrouwen vergroten is een doel waarmee je jouw leven drastisch verbetert. Hoe krijg ik meer zelfvertrouwen? Met deze vraag zitten veel mensen. Zoek niet verder. Lees het artikel en leef zelfverzekerd, met geloof in eigen kunnen.

onzekerheid overwinnen

Waarom zelfvertrouwen zo belangrijk is

In Nederland en Belgiƫ worden kinderen opgevoed tot mondige mensen. Dat merk je in alle facetten van het moderne leven. Het lijkt soms wel of iedereen een assertiviteitstraining heeft gevolgd.

Maak je een klein foutje in het verkeer? Aarzel je heel even bij het stoplicht? Bam! De andere verkeersdeelnemers gaan vol op de claxon om je te laten weten wat ze er van vinden. Je krijgt gebaren en opmerkingen naar je hoofd geslingerd.

Heb je een beroepskeuzetest gedaan en ga je op sollicitatiegesprek voor je droombaan? De mensen aan de andere kant van de tafel rekenen erop dat je vlot antwoord geeft. Dat je jezelf verkoopt. Als je verlegen bent maak je veel minder kans.

Zelfs in de supermarkt of in een andere winkel moet je snel en doelgericht te werk gaan, want anders zeggen de andere mensen er iets van.

Wie niet vlot en zelfverzekerd is, komt al snel op een achterstand in het leven. Puur omdat de brutale mensen om je heen je voorbij schieten.

Je moet voor jezelf opkomen, wil jij jezelf zijn. Als het nodig is van je af bijten.

En dat kan alleen als je gelooft in je eigen kunnen. Al je stevig in je schoenen staat. Met een gezonde portie zelfvertrouwen.

Volg je hart. Zelfverzekerder worden en je onzekerheid overwinnen is iets waardoor je meer kans krijgt op geluk.

Iedereen is wel eens onzeker

Toch is het niet altijd wat het lijkt. Iedereen lijkt zo zeker van zichzelf. Het is alsof ze nooit twijfelen aan zichzelf.

Maar als je goed kijkt, zie je dat dit niet waar is. Juist die assertieve types zijn van binnen vaak heel onzeker.

In de documentaire ‘Alles wat we wilden’, uitgezonden als 3Doc door de NPO, worden enkele hedendaagse jonge mensen gevolgd:

Van buitenaf lijkt het alsof deze twintigers een flitsend leven leiden. Vanuit Amsterdam en Rotterdam vliegen ze net zo makkelijk naar Londen als naar Brussel. Ze zijn hip en creatief en hebben ogenschijnlijk een droomleven.

Maar als ze zich blootgeven in de film blijkt dat deze succesvolle jongeren van binnen juist heel onzeker zijn. Hun ambities zijn hoog en ze hebben veel stress.

Sterker nog, het blijkt dat ze kampen met sociale angst of een andere angstfobie. Veel ambitieuze mensen slikken antidepressiva en hebben last van een slaaptekort.

Wat we willen zeggen is dat je nooit moet uitgaan van de uiterlijke schijn. Je bent heus niet de enige die onzeker is.

Juist de mensen van wie je dat het minste zou verwachten kunnen van binnen heel onzeker zijn. Ook jouw baas. Die vervelende collega. Je zwager. Of de buurvrouw.

Het geheim van omgaan met moeilijke mensen is vaak dat je beseft hoe onzeker ze diep van binnen zijn. Dan bekijk je ze met andere ogen.

Hoe kun jij je onzekerheid overwinnen?

Hoe krijg ik meer zelfvertrouwen? Dit is belangrijke een vraag die bijna iedereen zich stelt. Je onzekerheid overwinnen is een van de belangrijkste doelen die jij jezelf kunt stellen.

Meer zelfvertrouwen zorgt voor rust in je hoofd. Dat is een belangrijk uitgangspunt om verder te komen in het leven.

Wat je doel ook is, gezond afvallen, een nieuwe relatie vinden, de perfecte baan, het begint bij geloof in jezelf.

Je kunt je zelfvertrouwen vergroten en je onzekerheid overwinnen door de dingen die je doet goed voor te bereiden. Bijvoorbeeld als je een presentatie moet geven.

Maar ook als je een date hebt. Verzin van tevoren een paar gespreksonderwerpen en oefen het in je hoofd. Als je weet dat je zaken goed hebt voorbereid, kun je er met vertrouwen in stappen.

Zeg van tevoren ook tegen jezelf dat het niet perfect hoeft te gaan. Laat je vooropgestelde beeld van hoe het zou moeten gaan los. Laat het gewoon gebeuren zoals het loopt.

Probeer in elk geval steeds een heel klein beetje uit je comfortzone te stappen. Niet te ver. Een klein beetje en dan weer terug. Geniet daarna van je avontuur.

Onzekerheid overwinnen gaat in stapjes. Vier elk succesje, hoe klein ook. Feliciteer jezelf.

Onzekerheid overwinnen met een extra zetje

Hierboven staan een paar losse tips om je zelfvertrouwen te vergroten. We kunnen ons voorstellen dat je wat meer structuur zou willen. Meer houvast.

Soms heb je gewoon een klein zetje nodig. Een beetje hulp. En meer handvatten om op terug te kunnen vallen.

Herken jij dat?

Dan hebben we iets speciaals. Met een online cursus zelfvertrouwen kun je in je eigen tijd, wanneer het jou uitkomt, onzekerheid overwinnen en werken aan meer zelfvertrouwen en innerlijke rust.

Je privacy is daarbij honderd procent gewaarborgd. Niemand hoeft het ooit te weten dat jij hier mee bezig bent.

Het enige dat anderen zullen merken is het resultaat. Dat jij opeens heel zelfverzekerd bent. Voor jezelf opkomt als dat nodig is. Stevig in je schoenen staat.

Wil jij ook je onzekerheid overwinnen en een verbeterde versie van jezelf worden? Vol zelfvertrouwen en geloof in eigen kunnen? Klik dan voor meer informatie op de onderstaande blauwe balk:

 

Ja, ik wil mijn zelfvertrouwen vergroten >>

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *