Assertiviteitstraining met behoud van privacygemiddelde leestijd 3 minuten

Assertiviteitstraining volgen? Niet iedereen zit te wachten op een cursus met een hele groep. Gelukkig kun je nu ook online je zelfvertrouwen vergroten en zelfverzekerd door het leven gaan. Doe het vandaag nog!

assertiviteitstraining

Assertiviteit: wat is dat precies?

Het woordenboek Van Dale geeft de volgende betekenis van assertiviteit: zelfbewuste, psychische weerbaarheid.

Het heeft te maken met zelfvertrouwen, zelfverzekerd zijn. Voor jezelf opkomen. Wie assertief is geeft zijn of haar grenzen aan. Durft nee te zeggen.

Positief denken helpt, maar er is meer nodig. Als je assertief bent kun je van je af bijten als dat nodig is. Niet per se op een agressieve manier, maar juist rustig en beheerst.

Als je dat vanuit je eigen kracht doet, straal je zelfvertrouwen uit. Vriendelijk maar beslist geef je aan wat je wilt. En wat je niet wilt.

Wat is het doel van een assertiviteitstraining?

In een assertiviteitstraining is het doel je zelfvertrouwen te vergroten. Dan kun je zelfbewust je eigen weg gaan en altijd jezelf zijn.

Meestal weet je wel wat je wilt. Maar anderen doen een beroep op je. Ze leggen een claim op jouw tijd en energie.

Soms maken anderen zelfs misbruik van je. Ze gaan ervan uit dat jij geen nee zegt. Dat jij wel doet wat zij willen.

In een assertiviteitstraining leer je daarmee om te gaan. Als jij zelfvertrouwen hebt kun je namelijk zonder moeite je grens aangeven.

Dan zal niemand je meer misbruiken en doe je alleen dingen die bijdragen aan jouw doelen en aan jouw geluk.

Want je hebt maar één leven. En dat is jouw leven. Je vult het in zoals jij dat wilt. Daar hebben anderen niets mee te maken.

Na het volgen van een assertiviteitstraining of een cursus zelfvertrouwen (wat eigenlijk hetzelfde is) is jouw mentale weerbaarheid verhoogd. Dan durf jij overal op af te stappen. Zelfverzekerd.

Voor wie is een assertiviteitstraining bedoeld?

Iedereen die wel eens twijfelt aan zichzelf heeft baat bij meer zelfvertrouwen. Assertiever zijn helpt je bij het vinden van geluk door balans. Of het nu gaat om gezondheid, werk of relaties.

Heb jij wel eens het idee dat anderen jouw leven bepalen? Dan is een assertiviteitstraining iets voor jou.

Wil je de touwtjes in eigen handen nemen? Zelf de regie voeren over je leven? Een assertiviteitstraining helpt je daarbij.

Ben je op zoek naar een betere baan? Een nieuwe partner? Wil je een nieuwe hobby oppakken? Ben je wel eens verlegen?

Een assertiviteitstraining is bedoeld voor iedereen die zich door een gebrek aan zelfvertrouwen laat weerhouden om te doen wat hij of zij echt wil.

De training of cursus geeft jou de gereedschappen om voor jezelf op te komen vanuit je eigen kracht. Zonder stress of zorgen. Vastberaden en met een glimlach.

Verschillende soorten assertiviteitstrainingen

Assertiviteitstrainingen zijn er in verschillende vormen en maten. De duurste en meest ingrijpende vorm is een training op locatie.

Wat houdt een assertiviteitstraining op locatie in? In een groep van verschillende mensen word je een week afgezonderd. Een beetje zoals in het Big Brother Huis of Dreamschool. Onder leiding van een coach ga je dan aan jezelf werken. Opdrachten doen.

Het nadeel van een assertiviteitstraining op locatie is dat je er minstens een week mee bezig bent. Verder moet je in een groep aan de slag. Jezelf bloot geven voor vreemden. Niet iedereen wil dat.

Misschien heb je daar echt geen tijd of geld voor. Dan kun je ook privésessies doen met een coach. Het nadeel daarvan is dan wel dat je ook moet reizen en dat het meestal tamelijk duur is.

Maar tegenwoordig is er nog een derde mogelijkheid. Je kunt ook online een training volgen.

Een online cursus heeft een paar grote voordelen. Zo kun je de training doen in je eigen tijd, wanneer jou dat het beste uitkomt. Wanneer jij maar wilt. Of het nu vroeg in de ochtend is, overdag of ‘s avonds. Desnoods midden in de nacht.

Je bent ook niet gebonden aan een bepaalde plaats. Overal waar je internet hebt kun je aan de slag. Zonder reistijd.

Een ander voordeel is de privacy. Je hoeft niet je hele verhaal te vertellen aan een groep vreemden. Niemand hoeft te weten dat jij online aan je zelfvertrouwen werkt. Het is volledig anoniem en discreet.

Verder is een online cursus absoluut de goedkoopste manier om een assertiviteitstraining te doen.

Kies de vorm die het beste bij jou past

Hierboven noemden we de voor- en nadelen van de verschillende soorten trainingen.

Heb jij tijd en geld zat en vind je het niet erg om je intiemste geheimen te delen met mensen die je niet kent? Doe dan een assertiviteitstraining op locatie.

Zit je wat krapper in je tijd en geld? Of ben je gesteld op je privacy? Doe dan een online cursus.

Dit kun je verwachten van een online training

Door het volgen van een online cursus zul jij binnen korte tijd je zelfvertrouwen vergroten en je onzekerheid overwinnen. Geloof in eigen kunnen wordt verankerd en je respecteert jezelf. Als gevolg daarvan zullen ook anderen respect voor jou hebben.

Het resultaat is gegarandeerd en je loopt geen enkel risico. Is je interesse gewekt? Klik dan op de onderstaande link:

 

Klik hier voor een speciaal aanbod >>

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *