Computerbril kopen? Review BlauBlock beeldschermbrilgemiddelde leestijd 3 minuten

computerbril kopen

Waarom zou je een computerbril kopen?

Het is niet voor niets dat steeds meer mensen een computerbril kopen. Dat is een  speciale beeldschermbril zonder sterkte. Daar moet een goede reden voor zijn. En die is er ook. Een computerbril filtert namelijk het blauwe licht dat van een beeldscherm komt.

We schreven al eerder over zo’n bril tegen blauw licht. Nu hebben we de kans gekregen om de nieuwste beeldschermbril voor volwassenen, de  BlauBlock Computerbril te testen.

Het voordeel van het wegfilteren van het blauwe licht van  is dat het veel rustiger is voor je ogen en dat in de avond de aanmaak van melatonine niet wordt belemmerd. Je kunt met een beeldschermbril urenlang tv kijken of achter de computer zitten zonder last te krijgen van je ogen. En ’s avonds als je naar bed gaat, val je zonder problemen in slaap.

Dit is de reden waarom steeds meer mensen een computerbril aanschaffen. Je kunt ze kopen bij Hans Anders of Specsavers, maar natuurlijk zijn beeldschermbrillen ook online te koop.

Aangezien het meestal gaat om een computerbril zonder sterkte heb je geen oogmeting nodig. Daarom is een gang naar de opticien eigenlijk overbodig en kun je een beeldschermbril prima online bestellen via internet.

Wie heeft er baat bij een computerbril?

Een computerbril kopen is interessant voor mensen die veel en vaak achter een scherm zitten. Dus voor iedereen die met computers werkt. Ook mensen die thuis of onderweg met een laptop aan de slag zijn hebben er baat bij.

Een beeldschermbril is dus een must voor mensen die met computers of laptops werken. Maar ook voor gamers. En iedereen die veel doet met sociale media. Bedenk dat ook je telefoon of tablet een beeldscherm heeft.

Eigenlijk heeft een computerbril voor bijna iedereen voordelen, behalve voor mensen die nooit met een computer of mobiele telefoon werken, zoals schaapherders of boswachters.

Speciaal mensen die soms last hebben van droge of vermoeide ogen (denk ook aan dragers van contactlenzen) hebben veel voordeel van een bril die blauw licht filtert en zullen vaak een computerbril kopen.

Zo’n beeldschermbril wordt ook wel een slaapbril genoemd. Dat is omdat gebleken is dat veel mensen slecht slapen na het gebruik van beeldschermen in de avond. Hoe dat werkt, leggen we hieronder uit. Wie dat al weet kan meteen doorscrollen naar onderen, waar we schrijven over onze ervaringen met de beste beeldschermbril van dit moment, de Shadez Blue Light (review).

Hoe werkt een beeldschermbril?

Elk beeldscherm, of het nu je tv is, je laptop, je tablet of je telefoon, straalt ongemerkt blauw licht uit. Op zichzelf is dat prima. Door het blauwe licht heb je een helder scherm met natuurlijke kleuren.

Maar op de lange duur is het wel vermoeiend voor je ogen. Verder is het zo dat het blauwe licht lijkt op helder daglicht. Daardoor denkt je brein ook ’s avonds dat het dag is. Je dag-nachtritme kan daardoor worden verstoord. De aanmaak van melatonine wordt verhinderd, waardoor je slecht in slaap kunt komen.

Een beeldschermbril filtert het blauwe licht voor een groot deel weg. Daardoor kun je tv kijken en de computer gebruiken, of je telefoon, zonder dat je er last van krijgt. Het resultaat is dat je ogen fris blijven en je ’s nachts lekker snel in slaap valt.

Onze ervaringen met de BlauBlock Computerbril

Vroeger hadden beeldschermbrillen vaak oranje of gele (amberkleurige) glazen. Op zichzelf werken deze heel goed tegen het blauwe licht. Maar het ziet er wel een beetje apart uit.

Wij hadden ’s avonds altijd zo’n bril met gele glazen op en vergaten hem wel eens af te doen als we bezoek kregen. Dan waren de grappen niet van de lucht. Of we dachten dat we Bono van U2 waren? En meer van dergelijke grappen.

Overdag durfden we onze gele bril al helemaal niet op te zetten, om niet te worden uitgelachen.

Maar dat is nu verleden tijd. De nieuwe generatie beeldschermbrillen hebben vrijwel heldere glazen. Dus je hoeft zeker niet meer zo’n grote veiligheidsbril op te zetten om toch de voordelen van een computerbril te ervaren.

De BlauBlock Computerbril is het nieuwe model beeldschermbril voor volwassenen. De bril ziet er modern en eigentijds uit. Het draagcomfort is perfect. De bril is qua uiterlijk en comfort eigenlijk te vergelijken met een gewone bril van een topmerk. Je voelt ook aan alles dat hij degelijk en doordacht in elkaar zit.

Het grote voordeel van de BlauBlock Computerbril is dat niemand ziet dat het een computerbril is. Je kunt hem dus gerust dragen waar anderen bij zijn. Het geeft een niet-brildrager een geheel nieuwe look.

Maar het belangrijkste is toch wel de functionaliteit van de bril. Je merkt vrijwel direct dat je ogen minder sterk worden belast met deze bril. De kijkervaring is geweldig. Een Netflix-marathon of een avondje films kijken is een feest met deze beeldschermbril.

Ook kun je urenlang gamen zonder last te krijgen van je ogen. Dat is een belangrijke factor voor mensen die een computerbril kopen. En als je stopt om te gaan slapen lig je niet langer te woelen.

Uiteraard zijn er ook minpuntjes. Een nadeel van de BlauBlock Computerbril is de prijs. Deze is wel wat hoger dan de gemiddelde gele of oranje veiligheidsbril.

Iedereen moet voor zichzelf een afweging maken, maar wij hebben de hogere prijs er  zeker voor over. Niet alleen loop je niet langer voor gek met deze computerbril, maar ook kun je hem gewoon ophouden als je bezoek krijgt of als je even naar de wc gaat.

De BlauBlock Computerbril slaagde glansrijk voor onze test en krijgt van ons in deze review een dikke pluim. We raden hem aan voor iedereen die wel eens last heeft van vermoeide ogen of wie slecht slaapt.


P.S. Als je ondanks een beeldschermbril nog steeds slecht slaapt, overweeg dan een van de vele online slaapcursussen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *