Stress verlagen met online begeleidinggemiddelde leestijd 3 minuten

stress verlagen en verminderen met online begeleiding

Stress verlagen doe je niet met pillen. Ook niet met kruiden. Je moet de oorzaak aanpakken en niet kunstmatig de gevolgen maskeren. Want dan kom je jezelf vroeg of laat tegen. Met online begeleiding kom je snel en duurzaam van je stress af. Een investering voor de rest van je leven.

Wat stress met je doet

Stress verlagen is een bittere noodzaak geworden in onze moderne maatschappij. We proberen zo veel ballen in de lucht te houden dat het niet meer te behapstukken is.

Te veel stress heeft een slechte invloed op onze gezondheid, de kwaliteit van ons werk en op onze relaties.

Voor je gezondheid is te veel spanning slecht omdat je lichaam zich niet kan herstellen. De spanning hoopt zich op en je verkrampt, letterlijk en figuurlijk. Je organen hebben rust en ontspanning nodig om optimaal te functioneren.

Stress leidt vaak tot een slaaptekort. Daarmee kom je in een vicieuze cirkel, want als je niet goed bent uitgerust, schiet je sneller in de stress.

De kwaliteit van ons werk heeft te lijden door onze stress omdat we ons minder goed kunnen concentreren. Door stress gaan we gejaagd en rusteloos werken. De beste resultaten krijgen we als we ontspannen zijn.

Gestreste mensen zijn sneller geïrriteerd. Dat is niet goed voor onze relaties met gezinsleden, familie, buren, vrienden of collega’s. Door stress reageren we snel emotioneel. Er gebeuren dingen waar we later spijt van krijgen.

De oorzaken van stress

In een masterclass, uitgezonden door Omroep Max, legde neuropsycholoog Erik Scherder uit hoe stress ontstaat in je lichaam.

Het hele proces ontstaat in je brein. Een deel van de hersenen geeft het sein tot de aanmaak van cortisol, het stresshormoon. Daardoor begint een ander deel van je hersenen (de hippocampus) de stress af te remmen.

Normaal komt de boel zo weer in balans. Maar als de hippocampus overbelast raakt, wordt het systeem ontregeld. Delen van de hersenen raken dan uit balans en zo ontstaan negatieve emoties.

Hoe komt het zo ver dat het systeem uit balans raakt en stress een probleem wordt? Doordat we geen tijd meer nemen om even bij te komen van stress. Door de veelheid van prikkels raken we overbelast.

Het gaat dan om alle indrukken die we opdoen in onze jachtige maatschappij: in het drukke verkeer, door reclame, mensenmassa’s overal, overal beeld en geluid, en niet in de laatste plaats door alle piepjes van onze mobiele telefoon, dag en nacht.

Op zichzelf is stress een nuttige functie. Als er gevaar dreigt zorgt het er voor dat we onszelf in veiligheid brengen. Ons instinct zegt dan: vechten of vluchten.

In de oertijd kregen we misschien één keer per dag zo’n noodsignaal, bijvoorbeeld als er een beer op ons pad kwam. Of als we uitgleden.

Tegenwoordig krijgen we de hele dag door van die noodsignalen. Onze hersenen vertalen de piepjes van onze telefoon als een gevaar. Alsof we nog in de oertijd leven.

Zo raakt ons systeem overbelast en krijgen we chronische stress.

Stress verlagen: wat kun je zelf doen?

Als je de oorzaak van te veel spanning kent, weet je hoe je stress verlagen kunt. Begin met de vele prikkels te verminderen.

Schakel een paar push-functies van apps uit, zodat je telefoon niet meer de hele dag piept of trilt. Check niet constant je berichten, maar doe het bijvoorbeeld op vaste tijden, verspreid over de dag.

Grijp in elk geval nooit naar pillen om je stress te bestrijden. Dat werkt op de lange termijn alleen maar averechts.

Het belangrijkste dat je kunt doen om stress te verlagen is: rustmomenten opnemen in je dagelijkse routine.

Heb je een volle agenda? Maak dan elke dag een paar afspraken met jezelf. Blokkeer deze tijden. Ga dan een rondje lopen. Een praatje maken. Of gewoon wat doelloos uit het raam kijken.

Het hoeft allemaal niet lang te duren. Een kwartiertje is genoeg. Die kleine rustmomentjes kunnen al een wereld van verschil maken.

Hoe ziet een leven zonder stress eruit?

Het doel van stress verminderen is een evenwichtiger leven. Je hoeft stress echt niet compleet uit te bannen.

Een beetje gezonde spanning is prima. Maar niet te veel. Zoals altijd gaat het hier om balans.

Zonder stress leef je ontspannen en evenwichtig. Je gezondheid, de kwaliteit van je werk en je relaties gaan erop vooruit.

Doordat je af en toe even lekker ontspant, krijgt je lichaam de tijd om zich te herstellen. Je hebt dan veel minder last van kwaaltjes. Doordat je heerlijk slaapt, word je elke ochtend verkwikt wakker en heb je veel meer energie.

Vrijwel elk werk is gebaat bij rust en concentratie. Zonder een overdaad aan stress, met rust in je hoofd, lukt je dat veel makkelijker. Je kunt daardoor met veel minder energie veel meer bereiken. Je werk wordt effectief en efficiënt.

Iedereen gaat graag om met een relaxte persoon. Zonder stress ben je niet zo opgefokt. Na stress verminderen ben je makkelijker in de omgang en zul je moeiteloos leuke mensen aantrekken.

Zowel in zaken als in vriendschap word je een gewilde partner. En dat geldt al helemaal voor de liefde. Een glimlach maakt iedereen aantrekkelijk. Je zult er van versteld staan hoe groot dat effect is en wat de positieve gevolgen ervan zijn.

Stress verlagen met online begeleiding

Wil je leven zonder zorgen of stress? Door middel van simpele en bewezen methodes kun je dat snel bereiken.

Net zoals je tegenwoordig snel en goedkoop online een slaapcursus kunt volgen, kun je ook via internet begeleiding krijgen om stress te verminderen. Het kost weinig en je hebt er heel je leven profijt van.

Je krijgt technieken waarmee jij je getob kunt omzetten in positieve energie. Zo kun je stress omvormen tot ontspanning die blijvend is. Je twijfels en angsten veranderen in kracht en geloof in je zelf. 

Lijkt het je fijn om je stress te verlagen en innerlijke rust te ervaren? Het kan! Snel, goedkoop en anoniem. Duizenden mensen gingen je voor en deze online methode wordt steeds populairder.

Klik op de onderstaande link voor gratis en vrijblijvende informatie:

 

Ja, ik wil meer weten over leven met minder stress >>

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *