Affirmaties voor het slapen gaangemiddelde leestijd 4 minuten

affirmaties voor het slapen gaan

Affirmaties voor het slapen gaan helpen je om sneller in slaap te vallen. Het is een aanvulling op de andere dingen die je kunt doen, bijvoorbeeld zelfhypnose of de 4-7-8 methode. Wat zijn affirmaties en welke werken het beste voor een goede nachtrust? Lees snel verder om er alles van te weten en binnenkort heerlijk te slapen.

Wat zijn affirmaties

Affirmaties zijn zinnen die je in jezelf uitspreekt met als doel je eigen geest en je onderbewustzijn positief te beïnvloeden. Je bevestigt voor jezelf een positief zelfbeeld. Door deze woorden te herhalen gaat je geest onwillekeurig de beelden erbij bedenken en raak je gemotiveerd en geïnspireerd.  

Door deze beelden wordt het onderbewustzijn beïnvloed, wat een positief effect kan hebben op ons handelen. De belangrijkste voorwaarde om in slaap te vallen is ontspannen en alle zorgen loslaten. Affirmaties kunnen daarbij helpen.

Affirmaties voor het slapen gaan hoeven niet zweverig of wollig te zijn. Integendeel, affirmaties kun je een praktisch stukje gereedschap om beter te slapen. Je kunt ze altijd en overal toepassen, thuis en op reis.

Praktische affirmaties voor het slapen gaan

Stel je voor dat je ’s avonds je bed in duikt en vanaf het begin geniet van een heerlijke diepe slaap. ’s Ochtends word je wakker met een energiek en fris gevoel. De volgende slaapaffirmaties zullen je helpen om dat te bereiken.

Je onderbewustzijn neemt wat je tegen jezelf zegt voor waar aan. Als je dus je negatieve gedachten kunt omsmeden tot positieve denkbeelden heeft dat een groet invloed op de kwaliteit van je leven.

Als we onze affirmaties voor het slapen gaan opzeggen, kunnen we onze negatieve patronen doorbreken. Niet alleen zul je beter slapen, maar ook gedurende de dag heeft je positieve mindset gunstige gevolgen.

Door een of meer van de volgende affirmaties een paar keer achter elkaar op te zeggen in gedachten vorm je nieuwe neurale paden in je hersenen. Je negatieve denkpatronen worden onderbroken en omgeleid naar nieuwe, gedachten die je leven zullen verbeteren.  

Zo gebruik je affirmaties

Kies uit de onderstaande affirmaties een of meer zinnen die het beste bij je passen. Ontspan je lichaam en herhaal ze in je hoofd. Neem er rustig de tijd voor. Voel de energie stromen en glij langzaam weg in een diepe, verkwikkende slaap.

Het helpt om je affirmatie beknopt te houden. Vorm de affirmatie om naar je eigen wensen. De onderstaande affirmaties zijn alleen bedoeld om je daarbij te inspireren. Kies zinnen en woorden die jou het beste gevoel geven.

Je kunt desgewenst met het topje van je vingers zachtjes je duim aanraken bij elke affirmatie. Als je dat bij beide handen achterelkaar doet, heb je na afloop je affirmatie acht keer herhaald.

Zie voor je wat de woorden betekenen, probeer het te voelen. Ga ervan uit dat je lichaam en je onderbewustzijn openstaan en deze woorden aannemen. Herhaal je affirmatie minstens een week voor je een andere neemt. Regelmaat is belangrijk. Hou het een tijdje vol en kijk dan wat er gebeurt.

9 rustgevende affirmaties voor het slapen gaan

Ik verplaats me naar een plek van diepe slaap

Mijn slaapkamer is een paradijs van rust en vrede. Als ik hier ben, kom ik tot rust. Er valt een last van me af. Ik voel de slaap over me heen glijden.

Ik laat de dag los

Alle zorgen, angsten, boosheid laat ik van me afglijden. Schuldgevoelens laat ik los. Niemand is perfect. Morgen is er weer een dag. Ik zweef licht en los de nacht in. Morgen zal ik blij en vrolijk wakker worden, als een nieuwgeboren baby.

Ik verwelkom mijn dromen

Als het ’s avonds donker wordt en de nacht valt in, vervagen al mijn zorgen. Vandaag heb ik gedaan wat ik kom. Ik verdien het om vredig te slapen. Ik verwelkom mijn dromen, want morgen komt er weer een nieuwe dag vol energie.

Ik omarm de nacht

Ik omarm de nacht want de nacht brengt vrede en rust. Ik laat het licht schijnen in mijn hart. Liefde en geluk vinden een rustplaats in mijn ziel. Mijn geest is stil en tevreden. Ik voel de rust en ontspanning. Wat een geluk.

Ik mag heerlijk in slaap te vallen

Ik geef mezelf toestemming om mijn ogen vanavond te sluiten en word morgen fris wakker. Niemand is perfect, maar ik deed vandaag wat ik kon. Nu mag ik uitrusten. Ik verdien het. Morgen ben ik weer fris en fruitig, maar nu mag ik slapen.

Ik vergeef iedereen

Wat is gebeurd is gebeurd. Niemand kan het veranderen. Het is wat het is. En het is goed zo. Ik laat het los en accepteer het leven zoals het is. Ik vergeef iedereen. Ze weten niet beter. Ik vergeef vooral mezelf, want ik weet dat ik mijn best doe. Nu mag ik slapen. In mijn bed ben ik veilig.  

Ik ben dankbaar

Dankbaar ben ik voor dit leven.  Ik ben dankbaar voor de mensen die me iets hebben geleerd. Ik ben dankbaar voor de lessen die het leven heeft gebracht.  Ik ben dankbaar voor liefde die ik ontvang, geef en deel. Ik ben dankbaar voor het licht van de dag.  Ik ben dankbaar voor de duisternis van de nacht, waarin ik vredig zal slapen vannacht.

Ik ben één met de kosmos

Mijn hartslag is het ritme van het heelal. Ik heb geluk door balans en voel me in harmonie met het universum. Alles is één. Ik adem rustig en vredig, als de grote oceaan van het leven. Ik hoor de golven en voel me kalm.

Mijn  slaap zal vredig zijn

Moge mijn slaap vredig zijn.  Moge mijn dromen gevuld zijn met liefde.  Moge mijn ziel ontwaken voor de oneindige mogelijkheden voor geluk in mijn leven. Zo zal het gebeuren. Ik zal zalig slapen.

Ik kies voor geluk

Ik kies voor geluk. Ik kies voor vrede. De wereld is buiten, maar ik lig hier binnen.  Vrede begint bij mij, en er is vrede in mijn ziel. Ik val met een glimlach in slaap. De slaap is verkwikkend en vol vrede. Ik verdien het en zal heerlijk slapen.

Meer lezen over slaap en een laatste tip

Meer lezen? Klik op een van de volgende gerelateerde berichten. Maar eerst nog een persoonlijke tip:

Slaap is de ultieme lifehack. Ben je er moe van dat je niet optimaal slaapt? Wil je je slaap perfectioneren en het beste halen uit elke nacht, zodat je overdag het beste uit jezelf kunt halen? Informeer jezelf dan nu over de 7 stappen methode om je slaap te optimaliseren:

 

Mijn persoonlijke tip: altijd en overal lekker slapen

 

Gerelateerde berichten:

Hoe kan ik snel in slaap vallen? De 4-7-8 methode

Hoeveel uren slaap heb je echt nodig?

Natuurlijke slaapmiddelen die werken

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *